Fondsen en beurzen

René Vogels reisbeurs

De René Vogels Stichting reikt reisbeurzen uit aan jonge kankeronderzoekers. Voor vergoeding komen in aanmerking reis- en verblijfkosten voor werkbezoeken aan het buitenland. Er zijn twee aanvraagrondes per jaar, de eerstvolgende ronde heeft als deadline 1 september 2022. De daaropvolgende ronde sluit 1 maart 2023.

Meer informatie over René Vogels en over de voorwaarden en formulier voor het aanvragen van een reisbeurs vindt u op www.renevogelsstichting.nl.

2023 António Champalimaud Vision Award

In 2023 wordt de António Champalimaud Vision Award wederom uitgereikt. De Award wordt toegekend aan instellingen, organisaties en groepen die innovaties of nieuwe technologieën hebben ontwikkeld met impact op de kwaliteit van leven van blinden en slechtzienden, en die toegankelijk zijn voor mensen in ontwikkelingslanden.

Daarnaast staat de Award 2023, net als voorheen, open voor organisaties met een uitstekende bijdrage aan de preventie van blindheid en slechtziendheid in ontwikkelingslanden. De António Champalimaud Vision Award is de grootste wereldwijde prijs op het gebied van visie en oogheelkunde. De deadline voor inzendingen is 15 januari 2023. De prijs wordt in september publiekelijk bekendgemaakt. Voor meer informatie zie de website.