Kennismiddelen

Toolkit: Juiste oogzorg op de juiste plek

Wilt u in uw regio aan de slag met taakverschuiving?
Op deze pagina vindt u voorbeelden van projecten en documenten die u op weg helpen bij taakverschuiving naar optometristen en physician assistants.

Relevante links

  • Ministerie van VWS website Juiste zorg op de juiste plek – op deze website vindt u praktijkvoorbeelden, tips en informatie.
  • FMS website Juiste zorg op de juiste plek Op deze website staan vele voorbeelden van juiste zorg op de juiste plek, video’s, nieuws en praktische hulpmiddelen.
  • Handreiking Juiste zorg op de juiste plek – In deze FMS handreiking worden handvatten en concreet uitgewerkte adviezen gegeven over het opzetten van projecten die ‘juiste zorg op de juiste plek’ bewerkstelligen, inclusief een format voor een projectplan en rekenvoorbeelden.
  • Beleidsregel ACM Autoriteit Consument en Markt – De ACM heeft de beleidsregel Juiste zorg op de juiste plek gepubliceerd. In deze beleidsregel stellen zij vijf voorwaarden waaraan de samenwerking tussen zorgaanbieders in het kader van Juiste zorg op de Juiste plek moet voldoen om geen boete te krijgen van de ACM. Zie de website van de ACM.
  • Netwerkvorming: Hoe doe je dat? Netwerkgeneeskunde is volgens de Federatie een goede manier om Juiste zorg op de juiste plek te krijgen. Maar hoe start je een netwerk? Waar moet je op letten? Netwerkzorg Nederland heeft een praktische handreiking opgesteld met tips voor het opzetten van een netwerk.