Opleiding Technisch Oogheelkundig Assistent (TOA)

De stichting Samenwerking Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB) neemt met ingang van 1 augustus 2015 de wettelijke taken van de kenniscentra over. SBB draagt zorg voor de kwalificatiestructuur, adviezen over een arbeidsmarktconform onderwijsaanbod en voldoende geschikte leerwerkplekken en stageplaatsen (www.s-bb.nl).

De opleiding Technisch oogheelkundig assistent (TOA) is een door het ministerie van OCenW erkende MBO-opleiding op niveau 4. De Dutch HealthTec Academy (DHTA) voert de opleiding uit. De opleiding kent een duur van drie jaar. Een versneld traject in twee jaar is mogelijk voor kandidaten die voor aanvang van de opleiding al werkzaam zijn als opticien of doktersassistent. Na inschrijving wordt per kandidaat bekeken of hij/zij in aanmerking komt voor het versnelde traject.

Toelaatbaar tot de opleiding zijn diegenen die minimaal 20 uur per week werkzaam zijn als TOA en een van de volgende vooropleiding hebben:

  • Een vmbo kaderberoepsgerichte-, vmbo gemengde- of vmbo theoretische leerweg;
  • Een havo/vwo overgangsbewijs van 3e naar 4e leerjaar;
  • Een diploma basisberoepsopleiding (mbo niveau 2) of vakopleiding (mbo niveau 3) vergelijkbaar beroep.

Indien men niet de juiste vooropleiding heeft, kan aan de hand van een intake eventuele geschiktheid worden vastgesteld. De opleiding is een BBL opleiding en bestaat uit het leren in de beroepspraktijk en het volgen van lessen op school gedurende één dag per week.

Personen die de TOA opleiding willen volgen, kunnen contact opnemen met Dutch HealthTec Academy in Utrecht. T 030-6303555 W www.dhta.nl.

 

 

 

 

Contact

T: 024 - 32 49 044
M: 06 - 52 34 58 45
Bezoekadres:
Trieststraat 1e
6512 CW 
Nijmegen.
Postadres:
Postbus 1583
6501 BN Nijmegen