Patiëntenvoorlichting

Het Nederlands Oogheelkundig Gezelschap (NOG) vindt het belangrijk dat patiënten en hun naastbetrokkenen goede en betrouwbare voorlichting krijgen over oogheelkundige aandoeningen. Daarom stelt het NOG online patiënteninformatie beschikbaar ter ondersteuning van de voorlichting door oogartsen. Deze informatie is onafhankelijk en wetenschappelijk verantwoord.

De inhoud van de patiënteninformatie heeft het NOG in samenwerking met de Oogvereniging opgesteld. Het is zoveel mogelijk afgestemd op de voor de beroepsgroep geldende normen voor verantwoorde zorg, in dit geval de richtlijnen van het NOG.

De patiënteninformatie wordt u aangeboden via thuisarts.nl, een initiatief van het Nederlands Huisartsen Genootschap (NHG). Hier vindt u betrouwbare informatie over ziekte en gezondheid, gemaakt door artsen. De diverse folders over medisch specialistische zorg zijn opgesteld door het NHG in samenwerking met de Federatie Medisch Specialisten en Patiëntenfederatie Nederland, en door financiering met SKMS (Stichting Kwaliteitsgelden Medische Specialisten) gelden.

Hieronder vindt u een overzicht van oogheelkundige aandoeningen. Mist u een onderwerp, heeft u suggesties ter verbetering of andere opmerkingen over de patiënteninformatie laat het ons dan weten via e-mail.

Contact

085 - 401 94 88
nog@oogheelkunde.org
Bezoekadres:
Mercatorlaan 1200
3528 BL Utrecht