ONE network / Acta

ONE Network

Het NOG heeft voor haar actieve leden een zeer gunstige afspraak kunnen maken met de American Academy of Ophthalmology (AAO) voor toegang tot het zogenaamde ONE-network.
Dit houdt in dat leden toegang krijgen tot (delen van) de AAO-site, inclusief toegang tot vier bekende tijdschriften (Ophthalmology, AJO, BJO en Survey), de Wills Eye Manual en een aantal minder bekende tijdschriften. Daarnaast is een grote hoeveelheid educatief materiaal en oogheelkundig nieuws beschikbaar.

Mocht u geen toegangsgegevens hebben voor dit netwerk, neem dan contact op met het NOG Bureau.

Er is ook een app beschikbaar:

app AAO.JPG


Acta Ophtalmologica

De Acta Ophthalmologica heeft als streven Europa een (tweede) tijdschrift in de top van de oogheelkunde te bezorgen. Ze staan qua impact inmiddels in de buurt van de AJO en BJO en zijn het 'huistijdschrift' van onder andere de EVER en de Scandinavische nationale wetenschappelijke verenigingen.

Acta is een bijzonder tijdschrift, in die zin dat het tijdschrift geen eigendom is van een uitgever maar van een stichting die een uitgever inhuurt. De editorial board wordt gevormd door oogartsen uit de vijf Scandinavische landen; leden van de nationale wetenschappelijke verenigingen zijn collectief lid tegen een sterk gereduceerd tarief. Nederland is in deze organisatie het 'zesde Scandinavische land' inclusief een gelijkwaardige rol in de editorial board.

In de NOG jaarvergadering van 2 april 2011 is besloten een collectief lidmaatschap aan te gaan, waardoor alle leden en aspirant leden zowel digitaal toegang hebben tot het tijdschrift als ook een papieren exemplaar thuis ontvangen.

Contact

024 - 32 49 044
nog@oogheelkunde.org
Bezoekadres:
Van Trieststraat 1E
6512 CW Nijmegen
Postadres:
Postbus 1583
6501 BN Nijmegen