World Sight Day 2023

12-10-2023

Vandaag is het World Sight Day, een dag waarop er wereldwijd extra aandacht is voor gezonde ogen en toegankelijke oogzorg. Natuurlijk doet het NOG daar ook aan mee!

World Sight Day is in het leven geroepen om de bewustwording rond verminderd gezichtsvermogen en blindheid te verhogen. Goed kunnen zien is namelijk niet vanzelfsprekend. Wereldwijd hebben 1,1 miljard mensen een oogprobleem. En dat heeft vaak grote impact op het leven van deze patiënten en hun omgeving.

Zorg goed voor je ogen
Met preventie en voorlichting kan een aantal oogproblemen worden voorkomen. De oproep van oogartsen is dan ook om goed voor je ogen te zorgen! Dat doe je onder andere door regelmatig te bewegen, gezond te eten en te stoppen met roken.

Samenwerking
Niet alleen het NOG besteedt vandaag aandacht aan hoe je goed voor je ogen kan zorgen en zo een aantal oogziektes kan voorkomen. We werken hierin samen met Vision2020, de Oogvereniging, Optometristen Vereniging Nederland, het Oogfonds, Nederlandse Associatie Physician Assistants, de Nederlandse Vereniging van Orthoptisten, de Algemene Nederlandse Vereniging van Contactlensspecialisten en de Vereniging voor Oogheelkundige Verpleging en Zorgverlening.