Werkplezier van oogartsen in het vizier

13-09-2023

Plezier hebben, houden of terugkrijgen in het vak van oogarts, daar gaan we voor! Het NOG bureau start een onderzoek naar factoren die bijdragen aan het werkplezier van oogartsen. Het doel is te komen tot inzicht in het ervaren werkplezier van oogartsen. Dit blijven we ook in de toekomst monitoren via de Arbeidsmarktmonitor van de Federatie Medisch Specialisten. Daarnaast wordt een overzicht gemaakt van aandachtspunten die oogartsen zelf op individueel niveau op kunnen pakken, en acties die op organisatie en landelijk niveau door het NOG kunnen worden geïnitieerd of gestimuleerd.

In fase I van het onderzoek wordt een analyse gemaakt van de beschikbare data uit de Arbeidsmarktmonitor 2021 van de FMS over werkplezier en werkbelasting.
Voor fase II zijn we op zoek naar oogartsen die foto’s maken die weergeven wat hen werkplezier geeft. Deze foto’s gaan we daarna in 1-2 bijeenkomsten bespreken. Dit wordt gepland in de periode januari t/m april 2024. Wil je meedoen aan dit onderzoek of meer informatie? Neem dan contact op met Corina Moerland.

De onderzoeksresultaten worden in mei 2024 bekendgemaakt.