Projectgroep Duurzame Oogheelkunde NOG ontvangt Hennie Völker-Dieben Award

16-10-2023

Op zaterdag 7 oktober ontving de projectgroep Duurzame Oogheelkunde de Hennie Völker-Dieben Award. De Hoornvlies Patiënten Vereniging reikt deze prijs tweejaarlijks uit.

Tijdens de jaarlijkse Nationale Hoornvliesdag reikte de Hoornvlies Patiënten Vereniging voor de derde keer de Hennie Völker-Dieben Award uit. Deze award gaat naar een persoon of organisatie die een bijzondere bijdrage levert aan het verbeteren van de kwaliteit van leven van hoornvliespatiënten en/of een bijzondere bijdrage levert aan het oplossen van maatschappelijke vraagstukken met zichtbare impact binnen de oogzorg. Deze keer mocht de projectgroep Duurzame Oogheelkunde van het NOG de prijs in ontvangst nemen. Daar zijn we uiteraard heel trots op!

Vereerd en verrast
De projectgroep ontving de award voor het bevorderen en borgen van duurzame processen binnen de Nederlandse oogheelkundige praktijk en zorg. Oogarts en projectleider Sjoerd Elferink nam de award namens de projectgroep in ontvangst. Hij was vereerd en verrast dat de projectgroep deze prijs mocht ontvangen. “Veel partijen in de gezondheidszorg zijn bezig met het onderwerp verduurzaming; de zorgprofessionals en ook de overheid samen met de zorgverzekeraars en banken. Maar er is één belangrijke partij uit het zorgstelsel die nog ontbreekt en dat zijn de patiënten. Daarom vind ik het extra speciaal dat een patiëntenvereniging laat zien dat ze dit thema belangrijk vinden. Dat is een mijlpaal voor ons en de zorg in Nederland.”

Hennie Völker-Dieben Award
De Hennie Völker-Dieben Award is in het leven geroepen door de Hoornvlies Patiënten Vereniging. Mevrouw prof. Dr. Hennie Völker-Dieben stond aan de wieg van deze vereniging. Zij zette zich als oogarts 35 jaar lang in voor de oogheelkunde en wijdde haar carrière aan het uitvoeren en verbeteren van hoornvliestransplantaties.