Laatste voorbereidingen voor allereerste kwartaalrapportage cataractregistraties

24-10-2023

Op 1 november verschijnt de eerste kwartaalrapportage cataractregistraties, met de gegevens over het derde kwartaal van dit jaar. Wilt u de gegevens van uw vakgroep zien? Dan moeten alle vakgroepleden het daarvoor benodigde vinkje aanzetten.

Van elkaar leren en zo de zorg steeds verder verbeteren. Dat is het doel van de kwartaalrapportage cataractregistraties. De rapportage geeft onder andere inzicht in de hoeveelheid uitgevoerde cataractoperaties, de complicaties en de visusverbetering. Op 1 november komt de eerste rapportage beschikbaar, met de gegevens over het derde kwartaal van 2023. U ontvangt op die datum een e-mail met een link naar het portaal bij DHD waar u de rapportage kunt inzien en downloaden.

Registreer uw cataractoperaties
Om een goed beeld te krijgen, is het belangrijk dat zo veel mogelijk gegevens zijn ingevoerd. Vergeet dus niet om alle cataractoperaties die u hebt uitgevoerd te registreren in het DHD-portaal.

Gegevens binnen uw vakgroep delen
In de rapportage ziet u standaard uw eigen gegevens en de landelijke gegevens. Maar het is natuurlijk ook waardevol om de gegevens van uw vakgroep te zien en die met elkaar te bespreken. Deze gegevens zijn echter alleen zichtbaar als alle vakgroepleden in het portaal hebben aangegeven dat ze de data willen delen. Controleer bij de profielinstellingen dan ook of u de juiste peergroep hiervoor heeft geselecteerd, zoals in het voorbeeld hieronder.