Inschrijving NOG congres geopend

31-01-2024

Het NOG congres vindt plaats van woensdag 27 tot en met vrijdag 29 maart 2024 in MartiniPLaza in Groningen.

Dit jaar zijn de werkgroepen glaucoom, neuro-ophthalmologie en kinderoogheelkunde en strabisme gevraagd een programma samen te stellen met de laatste ontwikkelingen op deze deelgebieden. Neuro-ophthalmologie en glaucoom staan gepland op woensdag en op vrijdag sluit de kinderoogheelkunde/strabisme af. Annegret Dahlmann is vrijdag aanwezig voor een keynote met als titel: ‘The alphabet of severe ocular surface inflammation in children: Atopic, Blepharo- and Vernal Keratoconjunctivitis’.

Daarnaast zijn er natuurlijk weer veel interessante presentaties en cursussen.

Alleen voor de drylabs en de cursus hechten cornea en sclera moet worden ingeschreven. De andere cursussen zijn vrij toegankelijk.

De posters worden dit jaar digitaal vertoond in de posterlounge in de Springerfoyer en de posterpresentaties vinden op woensdag en donderdag plaats.  De posterprijs wordt uitgereikt op donderdag 28 maart aan het einde van de postersessie.

Algemene Ledenvergadering
De Algemene Ledenvergadering staat gepland op donderdag 28 maart om 11.00 uur. Het NOG bestuur gaat dan graag met u in gesprek over oogheelkunde in een tijd van tekorten aan medewerkers, budget en oogartsen in relatie tot de toename van de zorgvraag.

Binkhorst/Dondersprijs
De Binkhorst/Dondersprijs wordt uitgereikt op vrijdag 29 maart om 12.40 uur aan Thilo Buck voor het proefschrift; CRB1 gene therapy coming of age: Mechanistic insight and rAAV assays on mouse & human retinal organoid models.

Inschrijving
Registreren kan via https://www.congresdienst.nl/nog/. Op deze website vindt u ook het volledige programma.