Informatielijnen voor vragen ná het consult

30-05-2023

De informatielijnen van de Oogvereniging en de MaculaVereniging bieden mensen informatie, advies en een luisterend oor. U kunt de patiënt tijdens het consult attenderen op deze informatielijnen door
een Ooglijnkaartje mee te geven met daarop de telefoonnummers en de websites van de Oogvereniging en de MaculaVereniging. Vraag de Ooglijnkaartjes met houder gratis aan via:
www.ooglijn.nl.

Patiënten met een oogaandoening hebben vaak vragen. Tijdens een consult probeert u natuurlijk zoveel mogelijk vragen te beantwoorden. Maar in korte tijd geeft u veel informatie aan de patiënt. Het is dan ook niet gek dat veel vragen pas na het consult naar boven komen.

Daarom hebben de Oogvereniging en de MaculaVereniging informatielijnen. Mensen kunnen de informatielijnen bellen voor informatie, advies en een luisterend oor.

De Ooglijn
De Oogvereniging is de landelijke patiënten- en belangenorganisatie voor mensen met een oogaandoening in Nederland. Achter de Ooglijn zitten professioneel opgeleide medewerkers die al jaren honderden vragen per maand beantwoorden over ogen, zien en niet (goed) zien. Zij geven onafhankelijke en betrouwbare antwoorden.

De Macula-Infolijn
De MaculaVereniging is de patiëntenvereniging die zich inzet voor de groeiende groep van mensen met macula-degeneratie (MD). Iedereen kan de Macula-Infolijn bellen met vragen over macula-degeneratie, ooginjecties, lotgenotencontact, hulpmiddelen, et cetera. Vervolgens zal een vrijwilliger van de MaculaVereniging contact met de beller opnemen.   

Informatie via de oogarts
Uit onderzoek is gebleken dat patiënten graag via de oogarts geïnformeerd worden over de informatielijnen. Daarom zijn Ooglijnkaartjes gemaakt ter grootte van een visitekaartje. Hierop staan de contactgegevens van de Oogvereniging en de MaculaVereniging.

Helpt u mee?
De Ooglijnkaartjes komen in een houder die u op uw bureau kunt zetten. U kunt ze dan gemakkelijk aan het einde van het gesprek aan uw patiënt meegeven. Vraag de Ooglijnkaartjes met houder GRATIS  aan via: www.ooglijn.nl