Nieuwe accounts Richtlijnendatabase: optimaal gebruikersgemak

dinsdag, 31 augustus, 2021

Nieuwe accounts Richtlijnendatabase: optimaal gebruikersgemak

Vanuit de Adviescommissie Richtlijnen en het Kennisinstituut van de Federatie Medisch Specialisten wordt hard gewerkt aan de doorontwikkeling van de Richtlijnendatabase. Een belangrijke stap daarbij is dat FMS het redactioneel proces in de Richtlijnendatabase (zoals het leveren van commentaar op concept richtlijnen) online kan organiseren en daarmee veel efficiënter kunnen maken voor iedereen die betrokken is bij richtlijnen. Om dit te realiseren is het belangrijk dat u als gebruiker een account heeft met de juiste rechten, zodat u bijvoorbeeld commentaar kunt geven op richtlijnen die u belangrijk vindt.

Ontvang informatie op maat

Naast het geven van commentaar geeft een account de mogelijkheid om de Richtlijnendatabase voor u te personaliseren, zodat u richtlijnen kunt volgen die voor u belangrijk zijn. Zo blijft u snel en makkelijk op de hoogte van de laatste ontwikkelingen binnen uw vakgebied en wordt het gebruiksgemak in de dagelijkse praktijk verder vergroot.

Richtlijnendatabase app

Ook kunt u met het account inloggen op de nieuwe Richtlijnendatabase app, die eind september 2021 is gelanceerd. Met deze app kunt u richtlijnen raadplegen en instellen dat u op de hoogte blijft van updates en nieuwe richtlijnen binnen uw vakgebied. Het gebruik van richtlijnen in de dagelijkse praktijk wordt zo nog toegankelijker en laagdrempeliger. Om gebruik te kunnen maken van deze handige functies van de Richtlijnendatabase app heeft u het nieuwe account ook nodig.

Houd uw mailbox in de gaten

Om te verifiëren dat u namens uw wetenschappelijke vereniging commentaar mag geven worden er vanuit de Richtlijnendatabase voorgeprogrammeerde accounts aangemaakt. In de week van 7 t/m 14 september heeft u een mail ontvangen vanuit de Richtlijnendatabase met de vraag om dit voorgeprogrammeerde account te activeren. Indien u al een account heeft zal dit zoveel mogelijk aan elkaar worden gekoppeld.

Contact

024 - 32 49 044
nog@oogheelkunde.org
Bezoekadres:
Van Trieststraat 1E
6512 CW Nijmegen
Postadres:
Postbus 1583
6501 BN Nijmegen