Campagne Samen beslissen gestart

woensdag, 29 september, 2021

Onlangs is de nieuwe, anderhalf jaar durende campagne over samen beslissen van start gegaan. 

In deze campagne werken vier sectoren samen.
De nieuwe campagne is een doorontwikkeling van de campagne Betere zorg begint met een goed gesprek uit 2016. Het is de grootste campagne ooit in Nederland over dit onderwerp en bovendien sector-overstijgend. Naast de medisch-specialistische zorg draait de campagne ook in de huisartsenzorg, paramedische zorg en wijkverpleging. De komende anderhalf jaar spreken we in deze vier sectoren dezelfde taal als het om samen beslissen gaat. Een mooi signaal naar patiënten en cliënten. Samen beslissen is overal belangrijk. Of je nou naar de huisarts, het ziekenhuis, een paramedische zorgverlener gaat of thuis zorg ontvangt.

Doet u ook mee?
Hoe meer mensen en organisaties met de campagne meedoen, hoe bewuster iedereen wordt dat samen beslissen met je patiënt niet een eenmalige actie is maar een proces. Maar vooral ook dat het voor iedereen makkelijker wordt om samen te beslissen over de best passende zorg. Daarom steunt de Federatie Medisch Specialisten deze campagne en is er speciaal voor alle betrokken organisaties en hun leden campagnemateriaal beschikbaar. Zo kunt u eenvoudig meeliften op de landelijke aandacht voor samen beslissen!

Op de website vindt u een toolkit waarmee u zelf eenvoudig uw eigen materiaal zoals posters of wachtkamervideo's kunt downloaden.

Contact

085 - 401 94 88
nog@oogheelkunde.org
Bezoekadres:
Mercatorlaan 1200
3582 BL Utrecht