Algemeen

MEDEDELING IVM COVID-19:

We zien dat veel ziekenhuizen de zorg hebben teruggebracht tot semi-spoed en niet dringende operaties uitstellen. ​Het precieze beleid kan per ziekenhuis licht verschillen.

Ook bij de geplande controlebezoeken wordt gekeken welke patiënten gezien moeten worden en welke controles op een later moment kunnen plaatsvinden. Eventueel worden controles omgezet in een telefonisch consult. Dit omzetten is niet altijd mogelijk, omdat soms aanvullend onderzoek nodig is, of de oogarts in het oog moet kijken.

Spoedpatiënten worden zoals al gebruikelijk was, ingestuurd door de huisarts.

​Patiënten met tekenen van een luchtweginfectie (hoesten, keelpijn, koorts, braken, diarree) worden niet toegelaten in het ziekenhuis en krijgen het advies contact op te nemen met de huisarts.

Als patiënten voor een controle of een operatie naar het ziekenhuis komen zijn er vaak aanvullende maatregelen zoals handen desinfecteren, afstand houden van elkaar in de wachtkamer, geen handen geven etc. Het is belangrijk dat patiënten deze aanwijzingen van het ziekenhuis volgen.

MEER INFORMATIE

  • Persbericht Oogfonds: Oogartsen roepen op alert te blijven op gezichtsvelduitval.
  • Corona informatiecentrum. Veel mensen zijn op zoek naar betrouwbare informatie over het virus. Er leven heel veel vragen en vaak worden artsen hiervoor benaderd. Om artsen te ondersteunen bij het beantwoorden van die vragen en om patiënten de antwoorden nog eens te kunnen laten nalezen is een gratis online landelijk infocentrum opgezet.
    Dit is gedaan naar aanleiding van een vraag van VWS en uitgevoerd door de Stichting BetrouwbareBron en Inforium. Deze organisaties hebben ervaring met verschaffen van betrouwbare patiënten-informatie en zijn opgericht door medisch specialisten. Het infocentrum is mogelijk ook interessant voor alle mensen die meer willen weten over corona en geen gelegenheid hebben om een arts hiervoor te bezoeken.
  • Voor algemene informatie over de gevolgen van het coronavirus voor bijvoorbeeld onderwijs, kinderopvang, zorg en openbaar vervoer verwijzen wij naar de website van de Rijksoverheid.

--------------------------------

Het Nederlands Oogheelkundig Gezelschap (NOG) is de wetenschappeilijke beroepsvereniging van oogartsen en heeft als doelstelling de bevordering van de oogheelkunde en het bevorderen en bewaken van de kwaliteit en veiligheid van de oogheelkundige zorg.

Op deze website vindt u informatie over patiëntenverenigingen, patiëntenvoorlichtingsinformatie over diverse oogheelkundige aandoeningen en een overzicht van gecertificeerde refractiechirurgen. Ook kunt u een oogarts zoeken in uw omgeving.

Het NOG kan geen individueel medisch advies geven aan patiënten. Voor medische vragen verwijzen wij u naar uw huisarts of de behandelend oogarts. 

 

 

Contact

024 - 32 49 044
nog@oogheelkunde.org
Bezoekadres:
Van Trieststraat 1E
6512 CW Nijmegen
Postadres:
Postbus 1583
6501 BN Nijmegen