Gecertificeerde refractiechirurgen

Het NOG, als daartoe bekwame beroepsvereniging, heeft in samenwerking met haar leden en op basis van onderzoek, een aantal kwaliteitsnormen gesteld voor een veilige en deskundige uitvoering van de refractiechirurgie.

Deze normen bieden geen garantie voor absolute en volledige kwaliteit en veiligheid van de betrokkene die deze behandelingen toepast, maar realiseert daarentegen wel een belangrijke bijdrage daaraan.

Met het oog hierop doet de Stichting Visitatie van het NOG één keer in de vijf jaar een onderzoek om na te gaan of de betrokkene deze norm en ook andere normen (nog steeds) respecteert. Na het positief vaststellen hiervan (her)registreert het NOG de betrokkene als refractiechirurg, teneinde voor de consument inzichtelijk te maken wie wel en wie niet een bezoek met positief resultaat van het NOG heeft gehad.

Meer informatie over refractiechirugie vindt u op de website van de NGRC.

LIJST GECERTIFICEERDE REFRACTIECHIRURGEN

Dit is de lijst van gecertificeerde refractiechirurgen

Alleen een refractiechirurg die daartoe geregistreerd is door het NOG mag kenbaar maken dat hij een NOG - refractiechirurg is. Deze titel is niet beschermd uit hoofde van de Wet BIG. Indien een persoon niet op deze gepubliceerde lijst voorkomt, kan dit zijn omdat de Stichting Visitatie-NOG naar aanleiding van een bezoek heeft vastgesteld dat de betrokken persoon of kliniek niet beantwoordt aan de normen die het NOG hiervoor heeft gesteld. Het is evenwel ook mogelijk dat de betrokkene niet geïnteresseerd is in een registratie door het NOG en dan ook geen verzoek heeft ingediend voor een certificering als NOG - refractiechirurg.

ZKN-KEURMERK

Refractiechirurgie vindt veelal plaats in Zelfstandige Behandel Klinieken (ZBC's). Zelfstandige Klinieken met het ZKN-keurmerk staan garant voor een geborgde kwaliteit van medische zorg, een snelle efficiënte en persoonlijke behandeling, waar uw gezondheid centraal staat.

Het ZKN-keurmerk bewaakt het gehele zorgproces van privéklinieken. Van diagnose tot behandelresultaat. Het keurmerk garandeert dat het medisch personeel bevoegd is (BIG-geregistreerd*) om het beroep uit te oefenen.

De klinieken met dit keurmerk hebben het recht om in hun communicatie het logo van ZKN af te beelden. Dit logo is voor iedereen direct herkenbaar. 

 

Contact

024 - 32 49 044
nog@oogheelkunde.org
Bezoekadres:
Van Trieststraat 1E
6512 CW Nijmegen
Postadres:
Postbus 1583
6501 BN Nijmegen