1001 Voorbeelden Juiste zorg op de juiste plek (online congres met BBC sessie!)

8 september 2021
 t/m 8 september 2021

Tijdens het online congres ‘1001 Voorbeelden Juiste zorg op de juiste plek’ van de Federatie Medisch Specialisten op woensdag 8 september tussen 13.00 en 17.30 uur staat de vraag centraal wat er nodig is om de beweging naar de juiste zorg op de juiste plek een stap verder te brengen. Wat kunnen we leren van ‘1001’ voorbeelden van medisch specialisten zodat de juiste zorg op de juiste plek voor iedere patiënt mogelijk wordt?  

Irene van Liempt (voorzitter BBC NOG) verzorgt samen met Stephanie Daleweij (innovatiemanager VGZ)   in ronde 3 en 4 van de parallelsessies sessie 5: Juiste oogzorg op de juiste plek: een blik verder    

Oogartsen, optometristen en oogpatiënten ontwikkelden een plan om een deel van de laagcomplexe oogzorg door de optometrist te laten verzorgen. Zo krijgen patiënten zorg dichtbij huis. Deze werkwijze is inmiddels door veel regio’s in Nederland omarmd. Maar wat betekent dat voor het spreekuur van de oogarts? Daalt de wachtlijst? Is er nu daadwerkelijk ruimte voor het behandelen van patiënten met complexe oogproblematiek? Oogarts Irene van Liempt en Stephanie Daleweij vertellen hoe de samenwerking tussen zorgverleners, patiënten én zorgverzekeraars bijdraagt aan de juiste oogzorg op de juiste plek. 

Klik hier voor meer informatie over dit congres. Inschrijven kan via deze link.