ONE net/Acta

Het NOG bestuur heeft voor haar actieve leden een zeer gunstige afspraak kunnen maken met de American Academy of Ophthalmology (AAO) voor toegang tot het zogenaamde ONE-netwerk. Dit houdt in toegang voor u als lid tot (delen van de) AAO-site, inclusief toegang tot vier bekende tijdschriften (Ophthalmology, AJO, BJO, de Survey), de Wills eye manual en een aantal minder bekende tijdschriften. Daarnaast een grote hoeveelheid educatief materiaal en oogheelkundig nieuws.

Mocht u nog geen toegang hebben neem dan contact op met het NOG bureau.
Er is ook een app beschikbaar:

app AAO.JPG


De Acta Ophthalmologica heeft als streven Europa een (tweede) tijdschrift in de top van de oogheelkunde te bezorgen. Ze staan qua impact inmiddels in de buurt van de AJO en BJO en zijn het 'huistijdschrift' van onder andere de EVER en de Scandinavische nationale wetenschappelijke verenigingen.

Acta is een bijzonder tijdschrift, in die zin dat het tijdschrift geen eigendom is van een uitgever maar van een stichting die een uitgever inhuurt. De editorial board wordt gevormd door oogartsen uit de vijf Skandinavische landen; leden van de nationale wetenschappelijke verenigingen zijn collectief lid tegen een sterk gereduceerd tarief. Nederland is in deze organisatie het 'zesde Scandinavische land' inclusief een gelijkwaardige rol in de editorial board.

In de jaarvergadering van 2 april 2011 is besloten een collectief lidmaatschap aan te gaan waardoor alle actieve leden zowel digitaal toegang hebben tot het tijdschrift als ook een papieren exemplaar thuis ontvangen.

Website Acta

 

 

Contact

T: 024 - 32 49 044
M: 06 - 52 34 58 45
Bezoekadres:
Trieststraat 1e
6512 CW 
Nijmegen.
Postadres:
Postbus 1583
6501 BN Nijmegen