Lancering Website kwaliteitskoepel Medisch Specialisten

9-juni-2011

Schouder aan schouder voor kwaliteit

Website Kwaliteitskoepel live!Alle richtlijnen voor medisch specialistische zorg zijn vanaf vandaag te vinden op http://www.kwaliteitskoepel.nl. Naast een overzichtelijke kwaliteitsbibliotheek die de richtlijnen eenvoudig ontsluit, bevat de website actuele berichten en achtergronden over medisch specialistische zorg. In de toekomst zullen ook andere kwaliteitsinstrumenten, zoals normen en indicatoren een plek krijgen op de website. 

De website is een product van de Kwaliteitskoepel Medisch Specialisten i.o.: een samenwerkingsverband van de 29 wetenschappelijke verenigingen en de Orde van Medisch Specialisten (OMS). Het streven om samen te werken aan toetsbare en transparante zorg is de grondgedachte achter dit samenwerkingsverband. De kwaliteitskoepel i.o. richt zich op het bundelen, ontwikkelen en ontsluiten van kwaliteitsinstrumenten. Dit zorgt voor een krachtig samenwerkingsverband en een forse kwaliteitsimpuls voor de medisch-specialistische zorg in Nederland.

Aanbieding aan Vaste Kamercommissie

De website wordt vandaag namens alle wetenschappelijke verenigingen en de OMS aangeboden aan de Vaste Kamercommissie Volksgezondheid. Ook zal er in het Havenziekenhuis in Rotterdam aandacht zijn voor de lancering van de website tijdens een presentatie van het initiatief aan de medische staf en vertegenwoordigers namens de zorgverzekeraars. Marcel Daniëls, voorzitter Raad Kwaliteit,  is opgetogen over de website: ‘Op deze manier laten medisch specialisten gezamenlijk zien wat er allemaal  gebeurt op het gebied van Kwaliteit. Daarnaast is het een prachtig voorbeeld van de samenwerking tussen de verschillende specialisten en de OMS. Samen sterk voor kwaliteit is hierbij het motto.’ 

Groeimodel        

De website van de Kwaliteitskoepel  (http://www.kwaliteitskoepel.nl) hanteert een groeimodel zodat  ook andere kwaliteitsinstrumenten in 2011 via de site beschikbaar komen. Naast andere kwaliteitsinstrumenten, zoals normen en indicatoren, worden ook samenvattingen gemaakt van de huidige richtlijnen. Verder werken de wetenschappelijke verenigingen en de OMS  verder aan de vormgeving van het samenwerkingsverband. De Kwaliteitskoepel heeft de ambitie om gesprekspartner te zijn van patiëntenorganisaties, overheid, verzekeraars en andere stakeholders als het gaat om de kwaliteit van medisch-specialistische zorg.


 
Postbus 1583 6501 BN Nijmegen T: 024 32 49 044 E: nog@oogheelkunde.org