Refractiechirurgen

Het NOG, als daartoe bekwame beroepsvereniging, heeft in samenwerking met haar leden en op  basis van onderzoek een aantal kwaliteitsnormen voor haar leden gesteld voor een veilige en deskundige uitvoering van de refractiechirurgie.

Deze normen bieden geen garantie voor absolute en volledige kwaliteit en veiligheid van de betrokkene die deze behandelingen toepast maar realiseert daarentegen wel een belangrijke bijdrage daaraan.
Met het oog hierop doet de stichting Visitatie één keer in de drie jaar een onderzoek, een zogenaamde visitatie om na te gaan of de betrokkene deze norm en ook andere normen respecteert.

Na het positief vaststellen hiervan registreert het NOG betrokkene als refractiechirurg en blijft registreren, teneinde voor de consument inzichtelijk te maken wie wel en wie niet een bezoek met positief resultaat van het NOG heeft gehad.
Alleen een refractiechirurg die daartoe geregistreerd is door het NOG mag kenbaar maken dat hij NOG refractiechirurg is. Deze titel is niet uit hoofde van de Wet BIG beschermd.

Indien een persoon niet op de lijst voorkomt als gepubliceerd op de site van het NOG (de gecertificeerde refractiechirurgen), kan dit zijn omdat de stichting Visitatie een bezoek heeft gebracht en naar aanleiding hiervan heeft vastgesteld dat de betrokken persoon of kliniek niet beantwoordt aan de normen die het NOG hiervoor heeft gesteld. Het is evenwel ook mogelijk dat de betrokkene niet geïnteresseerd is in een registratie door het NOG en dan ook de Stichting Visitatie niet gevraagd heeft om een visiterend bezoek bij de kliniek af te leggen

De consensus refractiechirurgie vindt u onder richtlijnen op deze website. Ook verwijzen wij u naar de website van het Nederlands Gezelschap voor refractiechirurgie (een werkgroep van het NOG)

Ook kunt u de website van ZKN raadplegen. Zelfstandige Klinieken met het ZKN-keurmerk staan garant voor een geborgde kwaliteit van medische zorg, een snelle efficiënte en persoonlijke behandeling, waar úw gezondheid centraal staat.

De lijst van gecertificeerde refractiechirurgen vindt u op deze pagina.

 

gecertificeerde-refractiechirurgen-Maart-2016.pdf gecertificeerde-refractiechirurgen-Maart-2016.pdf


 
Postbus 1583 6501 BN Nijmegen T: 024 32 49 044 E: nog@oogheelkunde.org